Realigro.bg е първата световна търсачка за недвижими имоти, с която можете да преглеждате обявите за продажба на жилища в Орегон

Имот за продажба в Орегон

Тя граничи на запад с Тихия океан, на север с Вашингтон, на юг с Калифорния, на изток с Айдахо и на югоизток с Невада.

Орегон е американска крайбрежна държава в северозападната част на Тихия океан. Известен е с разнообразието от пейзажи, които включват гори, планини, ферми и плажове. Град Портланд е известен със своята ексцентрична авангардна култура и е домакин на известни кафенета, бутици, ресторанти с нулева миля и малки пивоварни.

Ако се интересувате от закупуване на имот за продажба в Орегон, трябва да знаете нещо за ситуацията на пазара на недвижими имоти.

В Орегон в момента има повече купувачи от продавачите на пазара на недвижими имоти и въпреки че това може да затрудни намирането на подходящите клиенти за купувачи, то помогна на продавачите бързо да затворят сделката и да направят предпочитаната си крайна продажна цена в колко купувачите се конкурират за домовете си.

В Портланд има по-малко къщи на пазара и по-малко оферти. Това означава, че спадът на наличните домове няма да има същия положителен ефект върху пазара на продавача в Портланд.

През последните години, ако имаше няколко оферти за един обект за продажба в Орегон от потенциални купувачи, щеше да има поне 20 или повече оферти. Днес този брой е намалял до около две или три многократни оферти поради силното търсене на къщи в района.

Перспективите за купувачи на жилища за първи път не са толкова мрачни, колкото изглежда. Популярни градове като Беавъртън и Канби са отлични места за търсене на евтини, основни домове. Така че те биха могли да бъдат интересно място за търсене на имот за продажба в Орегон

Продажните цени на къщите през 2017 г. могат да имат записи, но проспериращият пазар повдига някои въпроси относно границите на пазара на недвижими имоти в Орегон.

Въпреки че може да продължи да бъде пазар за продавачите, той не е толкова силен, колкото през 2017 г. Следователно е отлично време потенциалните купувачи да се местят в района и да купят дом, особено ако те са първи път вкъщи купувач.

Средната продажна цена на дома в Lane County е нараснала с 9.6% между 2016 и 2017 г., средно $ 287.900. Миналата година средната продажна цена надмина рекорда от $ 265,300.

Средната продажна цена на къща във флорентинската област Орегон се е увеличила с 6%. Повечето експерти в областта на недвижимите имоти казват, че не очакват средната цена на продажбите на жилища да нарасне над 9% до 2018 г.

Lane County отбеляза увеличение на пазара на недвижими имоти след рецесията през 2012 година. Цените на жилищата са се увеличили през последните пет години. Така Lane Каунти не е точният град да търсят имот за продажба в Орегон.

През 2018 г. в Орегон стойността на домовете се е увеличила до 8,8% от 2017 г., а вътрешните стойности се очаква да продължат да нарастват до 3,3% преди 2019 г.

Градовете с най-скъпите жилищни продажби включват Портланд, Бенд, Бийвъртън, Хилсбъро и Грешам. За щастие има и някои добри варианти за домове за домове в градове като Springfield и Salem.

2005-2023 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB